#24 La mulți ani cu bine 

Aniversarea celor zece ani de căsătorie se anunța a fi specială de la prima oră. Era și onomastica ei. De cu seară s-a tot gândit ea cam ce și cum va fi, dar el i-a depășit orice așteptări. 

I-a adus flori la micul dejun, un buchet de flori de câmp delicate și fragile. ”Ca tine”, îi spusese el. Apoi au urmat surprize peste surprize, de parcă toată ziua participase la o emisiune. 

Ca toți protagoniștii, și ea se bucurase de fiecare dată: de buchetul de trandafiri pe care îl primi la serviciu, stârnind invidia tuturor colegelor, de invitația la cină la restaurantul nou deschis la ultimul etaj al unui bloc turn și de un inel cu safir înfipt în savarina de la desert. 

I-au dat lacrimile și nu doar de bucurie, și-a dat seama că de multe ori l-a judecat greșit, probabil că mereu se străduia să-și ascundă sensibilitatea. 

Apoi a rugat-o să facă fotografii pe terasă și să se întindă pe marginea parapetului. A așezat-o chiar el, a studiat cadrul de mai multe ori, s-a aplecat să-i așeze faldurile rochiei diafane de voal.

Chiar înainte să-i dea un brânci i-a zis că-i descoperise idila cu amantul ei. Ea muri extrem de nedumerită, timpul în care a parcurs cele 20 de etaje cât a durat până să se facă zob, nu i-a ajuns ca să înțeleagă cum o prinsese.