Deadly Autumn Harvest este titlul în engleză pentru Toamna se numără cadavrele și versiunea kindle va fi disponibilă pe Amazon din 30 iulie 2023.

E un banc cu porcușorul arțăgos în care el se duce undeva, departe, foarte departe. Deschide fereastra și strigă: „ce deeeeparteee suuuuunt!” Așa-mi vine și mie să strig, deși sunt încă aici.

E greu de descris cât de interesant a fost să mă citesc pe mine în altă limbă și cât de bine mi s-a părut că sună. Marina Sofia este traducătoarea romanului în limba engleză și a reușit să mă „audă” și să mă înțeleagă foarte bine. Chiar am colaborat la romanul în limba engleză, m-a rugat să adaug câteva momente mai speciale și câteva detalii despre Gigi Alexa, pentru că în Marea Britanie va apărea mai întâi Toamna, care în România a fost cel de-al doilea roman al seriei.

Despre Gigi putem spune că e o fetiță care a decis să devină medic legist pentru că avut nevoie să înțeleagă mai bine viața. Pe când ea avea numai doisprezece ani, mama ei s-a sinucis și nu i-a lăsat nici măcar o scrisoare, un rând, o vorbă de rămas bun. O bună parte din copilărie l-a considerat pe tatăl ei vinovat.

Mai degrabă o singuratică, Regina Alexa caută explicații și răspunsuri despre moarte. Gigi este implicată în anchetele poliției din Brașov și tocmai ceea ce o diferențiază de oamenii obișnuiți o face să înțeleagă mai bine poveștile pe care și le spun criminalii în capul lor și să-i descopere.

În Iarna crimelor perfecte este descoperit cadavrul unui psihoterapeut pe care Gigi îl cunoscuse în adolescență. Pacienții din ultima zi de viață ai acestuia devin principalii suspecți. Teoretic, niciunul dintre ei nu avea motive și oricare dintre ei ar fi putut să o facă.  

Toamna se numără cadavrele prezintă un caz pe care Gigi reușește să îl rezolve doar pentru că reușește să înțeleagă conexiunea între niște cazuri de omucidere, aparent fără nicio legătură între ele. Gigi descifrează povestea care se ascunde în spatele omorurilor. 

Ultima vară otrăvită se petrece în vara 2020, în plină pandemie, când orașul pare liniștit. Gigi face și un doctorat în victimologie și reușește să lege niște cazuri internaționale de crimele care apar la noi.  

Când vine primăvara a obținut premiul „Cartea Anului 2022” acordat de către Asociația Consorțiul Cultural Corona.

Seria va continua cu un nou roman care va fi publicat în toamna 2023, tot la editura Tritonic.

Deadly Autumn Harvest se poate pre-comanda pe amazon.