Se poate mărturisi tot într-un cuplu? Și când un adevăr ascuns devine doar o mare minciuna? 

Cât de mult ne putem preface că totul este bine din dorința absurdă de a rămâne într-un fals confort? Cât de mult putem pretinde că suntem altcineva decât suntem de fapt? Și cum facem față adevărului?

Întrebări dificile la care Adriana și Dan nu pot răspunde atât timp cât sunt împreună, dar la care ne răspund, fiecare dintre ei, separat. 

După cinci ani de căsnicie aparent liniștită, Dan dispare brusc. Să i se fi întâmplat ceva? Să fi fost răpit? Să fi plecat? Și dacă da, de ce? Asidua lui căutare o face pe Adriana să se descopere în primul rand, pe sine, iar explicațiile – sosite târziu – sunt cu atât mai dureroase cu cât sunt mai neașteptate.

Structurat sub forma a doua mărturisiri, a lui și a ei, romanul ne dezvăluie extrem de alert frânturi de prezent, combinate iscusit cu motivații din trecut. Trecut și prezent sunt una în ambele confesiuni – a lui și a ei. Este incredibil cat de diferit pot vedea doi oameni aceeași viață avută împreună, atunci când din ea lipsește sinceritatea totală.

Comandă DOI