Romanele din seria Julieta au apărut începând cu anul 2014. Cu titluri clare, care să susțină aerul de mister, ”Julieta avea un pistol” și ”Un glonț pentru Julieta” au fost comercializate ca romane polițiste. Domnii care au citit aceste romane s-au simțit păcăliți și au acuzat la sfârșitul lecturii că au fost ademeniți intenționat. Au motivat faptul că nu s-au putut desprinde dintre paginile  cărților din cauza tertipurilor folosite de autoare și acțiunii trepidante a romanului. Mai mulți dintre aceștia au fost grav ironizați de către iubite, soții sau amante, care au citit la rândul lor aceste cărți și au stabilit fără niciun dubiu că ei s-au dedat păcatului citirii unui roman de dragoste.

Deși Tony Mott este doar pseudonimul în spatele căruia se ascunde, autoarea a fost descoperită. Editorul Bogdan Hrib este și el acuzat în același dosar pentru că a favorizat acest delict. Ancheta a demarat de curând, cititorii cerând să se facă dreptate înainte de apariția, la sfârșitului lunii octombrie, a ultimului roman al seriei.

Nemulțumiții doresc să inițieze o petiție pentru schimbarea încadrării romanelor din genul polițist în genul roman de dragoste, acolo unde le este locul, dar se tem de represalii din partea autoarei. Surse demne de încredere afirmă că scriitoarea e decisă să-i transforme în personaje pe toți cei care nu recunosc că iubesc să citească despre iubire. Și, eventual, să-i ucidă, ca-n Urzeala Tronurilor.