Personajul din umbră al seriei este corupția din sistemul juridic și medical din Romania. În ultimul volum se descoperă că mecanismele sunt atât de complicate, încat fac imposibil ca toți vinovații să-și primească pedeapsa meritată. Sistemul de sănătate este mult mai bolnav decât populația pe care ar trebui să o trateze, dar putreziciunea care a pătruns până la cel mai înalt nivel nu poate fi eradicată.  

Soția noului proprietar al clinicii Provita este ucisă de către grădinarul de etnie rromă. O avocată specializată în susținerea cauzei cetățenilor rromi  devine avocat pro bono al acestuia. Grădinarul moare în închisoare, la scurt timp după ce face mărturisiri importante. Odată cu dezlegarea celor două crime, sunt demascate rețele de traficanți de medicamente și agenți corupți din serviciile de informații. Personaje noi se dezvăluie și, odată cu ele, ies la iveală crime mai vechi comise tot în numele iubirii.

Comandă NU DAȚI CU PIETRE ÎN JULIETA

”Agenti secreti, politisti, securisti, medici si politicieni, bantuiti cu totii de povesti din trecut, sunt ingredientele celui de-al treilea roman al trilogiei ce ar putea purta numele Julietei din Verona, dar care in povestile semnate de Tony Mott se numeste Ana Stancu. “Nu dati cu pietre in Julieta” este un roman despre zilele noastre, despre viata noastra, despre lumea noastra. De citit neaparat.” – Bogdan Hrib