Short Story #18

Aveau deja peste 20 de reprezentații în stagiunea curentă și încă jucau cu casa închisă.   Ovațiile  de la sfârșit țineau până când oboseau de făcut reverențe publicului. Tot nu se putea abține să nu se enerveze că pe ea o aplaudau mai mult decât pe el. Și doar el era cap de afiș. Era Romeo și Julieta, nu invers. 

 

În pauză, se oferi el să-i aranjeze corsetul. Avusese grijă să introducă un ac special cu anestezic în balena superioară, astfel încât, când strânse la final, ea simți doar o înțepătură ușoară. 

 

Short Story #17

 

I se înmuiaseră picioarele când îl văzu cum se dezechilibrează și cade. Dăduse peste el cu căruciorul plin de cumpărături, probabil îl lovise foarte rău. El încercă să o facă să se simtă mai bine și îi spuse că nu e atât de grav, deși șchiopăta. Ea insistă să-l invite la o cafea, dar el refuză, avea o programare la medic. Schimbară numere de telefon. 

 

Ea îl sună peste o săptămână și băură o cafea la mall. Apoi o sună el. Apoi se văzură la cină. La a treia întâlnire, ea fu cea îndrăzneață și îl pofti în casă. 

 

Short Story #16

Certurile dintre ei erau din ce în ce mai dese și mai violente. În seara precedentă  ea îi dăsuse o palmă și el răspunsese cu un pumn. Îi duse cafeaua la pat cu intenția de a calma lucrurile și de a-i spune că vrea să se despartă de el. Și că de data asta e sigură, e prea târziu și nu mai e nimic de făcut. Se vedea că și lui îi pare rău. 

 

Short Story #15

Urma să se întâlnească la un hotel aflat la jumătatea distanței dintre orașele în care locuiau fiecare. Ea ajunse prima, urcă în cameră și bău o cafea pe balcon. Locul era undeva uitat de lume, retras de civilizație. Vedea drumul pietruit și aștepta să-i vadă mașina. 

 

Se cunoscuseră la o conferință în străinătate în urmă cu trei săptămâni, petrecuseră cele trei zile doar împreună și agreaseră că se vor vedea la data stabilită după ce-și vor fi făcut ordine în viețile personale. Stabiliseră, de asemenea, că nu vor lua legătura unul cu celalălat. 

 

Short Story #14

Amenda era un record absolut: 100.000 lei. Mai mult decât atât, OPC-ul hotărî să-i închidă pensiunea pentru restul sezonului. Și era abia mai. Mai văzuseră ei localuri insalubre, dar niciodată nu se întâmplase să primească reclamații însoțite de fotografii de la toți clienții care se cazaseră într-o singură zi. În toate camerele, era plin de rahat de șoareci: pe jos, prin colțuri, pe mobilă, pe paturi. 
 

Short Story #13

Inima ei era foarte sensibilă. Îi era interzis să facă efort și trebuia ferită de orice emoție mai mare.

 

Apropierea aniversării a 40 de ani de la Marele Cutremur fusese subiectul principal al serii, vorbeau mult despre asta în ultimul timp. El intră în panică la declanșarea alarmei de avertizare de cutremur, se ridică de la masă, o luă de mână și o trase spre ieșire. Ea protestă:
- Nu e bine să fugim, o să ne prindă pe scări!
- Sunt 43 de secunde, avem timp!

 

Short Story #12

O obseda duzina. Mânca la 12, se culca la 12, voia 12 fire de flori în buchetele pe care le primea. Ar fi vrut ca cel de-al 12-lea iubit să fie alesul. Să se mărite în data de 12.12.12 la ora 12. Ratase și ziua, și iubitul. Era acum la cea de a 13-a idilă importantă din viața ei, căsătoria era fixată pentru decembrie, data era clară. Adăugase un element surpriză: la miezul nopții urmau să fie eliberați lilieci, în loc de porumbei.

 

Short Story #11

Numele nu-i spunea nimic. Maria Popescu putea fi oricine, când i-au comunicat misiunea chiar a crezut că e doar un nume de cod până la dezvăluirea țintei.

 

S-a poziționat la fereastra unui apartament care dădea în piață. Ea s-a așezat la o măsuță, la terasa unde-și bea cafeaua în fiecare duminică. Când a avut-o în cătare și-a dat seama că era prima lui iubită, dragostea lui din tinerețe. Trecuseră anii, dar era tot frumoasă.

 

A lăsat arma jos, a început să o demonteze și le-a transmis celor care-l angajaseră că era un asasin, dar avea și el o inimă.

Short Story #10

Ca să-ți descoperi adevărata vocație, e nevoie de mare noroc.

 

În noaptea în care a dormit pentru prima dată cu amanta în căminul conjugal, soția lui s-a întors neanunțată dintr-o delegație. Fără să facă nici un zgomot, a dat drumul la gaz și a plecat. Norocul lui a fost că își pusese alarma la 3 dimineața să vadă finala campionatului de rugby din Australia.

 

 

Așa și-a descoperit el pasiunea pentru cuptoare electrice și plite cu inducție și a devenit cel mai bun vânzător de echipamente din toate timpurile. 

Short Story #9

Îl înduioșa cum se închidea în ea când era supărată. I se părea că e mică și lipsită de apărare, deși ea avea pretenții de războinică. Îi spunea mereu cât de mult o iubește și tot din iubire a poreclit-o Ariciul. A început să-i trimită fotografii, apoi i-a luat o jucărie de pluș, mai apoi un tricou. Ultimul cadou pe care i l-a făcut a fost un arici ca animal de casă.  

 

Ea a fost cea care i-a cerut să se despartă. Ca să se răzbune, el a otrăvit țepii ariciului și prima dată când l-a mângâiat după plecarea lui a fost și ultima.