Interviu editura Tritonic

1. Un roman crime după un roman de dragoste, de ce? ”Julieta avea un pistol” este un roman despre onestitate. Moartea Anei Stancu face să cadă măștile celor din jurul ei și să iasă la iveală fețele lor adevărate. Fiecare dintre cei apropiați ei are și câte o agendă ascunsă, care poate constitui un mobil pentru crimă. Oricare dintre cele opt personaje ar fi avut un motiv suficient de puternic pentru a fi ucis-o. Sentimentele lor față de Ana sunt fie de iubire, fie de ură, nu există indiferență. Chiar dacă este un roman polițist, ”Julieta avea un pistol”
2017-05-12 18:33:26
Citeste mai departe ...

Cum am devenit antrenor de fericire la 11 Experiences Brașov

Am primit cu mare bucurie și onoare invitația de a fi speaker la 11 Eleven Brașov și am declarat că titlul discursului meu va fi ”Cum am devenit antrenor de fericire”. M-am gândit mult cam cum aș putea descrie eu în cele 11 minute la dispoziție toată devenirea mea. Mi-a trebuit mult curaj și am reușit. Ieri am susținut prezentarea în fața a aproximativ 200 de oameni minunați cărora le-am arătat sufletul meu și care mi-au dat voie să le ating inimile.
2017-05-12 18:34:00
Citeste mai departe ...

Cum am devenit antrenor de fericire

Fericirea este un concept personal și fiecare este total îndreptățit să aibă propria viziune și propria definiție. Pentru mine, fericirea este o stare de a fi, o stare de bine, prezentă permanent, chiar și atunci când apar emoții puternice, fie ele pozitive, fie negative, pentru că acestea sunt trecătoare. Matthieu Ricard, fost biochimist, acum călugăr budhist, face o comparație care mie îmi place foarte mult: el asemuiește starea de bine sau de fericire cu adâncimea unui ocean, mereu liniștit, mereu în pace, iar emoțiile cu valurile care învolburează doar suprafața acestuia.
2017-05-12 18:34:25
Citeste mai departe ...

Despre cărți și biblioteci

Dezideratul suprem al ființei umane este fericirea. În cazul în care nu ne blocăm în definiția de dicționar a cuvântului și acceptăm să definim fericirea ca stare de bine, și nu ca euforie constantă, deja nu mai pare atât de dificil să acceptăm că este o deprindere care poate fi susținută prin mijloace specifice. Există un studiu făcut în 2005 care demonstrează că nivelul de fericire este influențat de factori genetici (50%), circumstanțe de viață (10%) și activități pozitive intenționate (40%) (Lyubomirsky, Sheldon&Schkade, 2005).
2017-05-12 18:53:16
Citeste mai departe ...

Ada, premiul pentru cea mai bună actriță

Ada s-a hotărât să devină actriță de pe când avea în jur de zece ani. Mai întâi a fost destul de temperată în a da glas unei astfel de decizii, după care vocea ei se făcea tot mai auzită. La început am crezut că este doar o toană. În liceu a făcut parte dintr-o trupă de teatru și a fost premiată la toate festivalurile la care a participat. Eu încă mai credeam că îi va trece. M-a convins abia atunci când a terminat clasa a zecea cu o medie generală peste 9,80 și a susținut, cu aceeași determinare ca
2017-05-12 18:37:59
Citeste mai departe ...